Yoğun final haftasını geride bırakıp, mutlu tatil günlerine kavuştuğumuza göre yazılarımıza zevkle devam edebiliriz, modadan bu kadar ayrı kalmak yeterli sanıyorum:)

Bu yazımda son haftalarda şahit olduğum moda doğruları ve yanlışlarıyla ilgili genel bir değerlendirme yapmak istiyorum.

Image

Malum, yoğun bir final haftası yaşadık ve tabir-i caizse kendimizi unuttuk. Sınıf arkadaşım sevgili Hazal geçenlerde etrafına şöyle bir göz attıktan sonra “ Gerçek güzellik sınav haftasında da baki kalandır.” Demişti; ne kadar doğru, ne kadar yerinde bir ifadeymiş. Tabii ki ders çalışmaktan yorgun düşüp, gözü hiçbir şey görmeyecek duruma gelinebilir ama insan sabah kalkınca önce yüzünü yıkar, saçını tarar ya da ne biliyim kendine şöyle bir çeki düzen verir. Sınav haftasının dışında giyinip, süslenip, türlü kılıklara giren gençlerin gerçek yüzlerini görmemizi sağladığın için iyi ki varsın sınav haftası:)

Image

Image

Bu hafta geçen haftalarda gördüklerimin aksine genelde vücudunu tanıyan ve ona göre giyinenleri gördüm çevremde ya da olumlu şeyler yazmak istediğimden onları seçtim cımbızla. (Algıda seçicilik bu olsa gerek)

Image

Havaların ısınmasıyla birlikte askılılar, elbiseler, etekler, şortlar sokaklarda boy göstermeye başladı. İlk olarak erkeklerden başlayalım. Bu hafta askılı tişört ve kısa şort giyen erkeklere rastlamadığım için mutluyum. Benim şahsi kanaatim, bu tip kıyafetlerin erkeklere yakışmadığı yönünde. Ha askılı giymişsiniz ha kısa kol giymişsiniz, 10 cm fazla kumaş yüzünden ter dökecek değilsiniz ama görsellik açısından çok şey kaybedebilirsiniz. “Yok ben çok terlerim, çok bunalırım.” Diyorsanız penye tişörtler, gömlekler yerine ketenleri tercih edebilirsiniz. Şortlarda ise; dizin yarım karış üstüne kadar kabulümüz ama daha fazlası zarar. Vücut tipinize göre birkaç tüyo verecek olursak; kısa boyluysanız bol ve büyük yazılı kıyafetlerden uzak durun, mümkün olduğunca dikey çizgili parçaları kullanın. Uzun boyluysanız dar pantolonları ve alt-üst aynı renk kıyafetleri tercih etmeyin. Bütün vücut tipleri için geçerli olan kural ise kısa tişörtlerden ve gömleklerden kaçının.

Image

Image

Kadınlara gelince; ben de dahil olmak üzere hepimiz ince, tiril tiril elbiselerimizi giymeye başladık. Görünen o ki; hem rahat ve şık hem de göz zevkine hitap eden elbiselerden bu yaz vazgeçemeyeceğiz. Peki bütün kadınlar elbise, etek, şort giymeli mi; giyecekse nasıl kıyafetleri tercih etmeli?  Hep söylediğim gibi önce vücudunuzu tanıyın. Boyunuz uzunsa ve orantılı bir vücudunuz varsa kısa kıyafetleri rahatlıkla kullanabilirsiniz, ayrıca diz altı kalem etekler de tercih edilebilir ama mümkün olduğunca diz altı elbiselerden uzak durun. Çünkü bu tip elbiseler hem boyunuzu kısa gösterir hem de fiziğinize yazık edersiniz. Kısa giyemem diyorsanız da ayak bileklerinizi kapatacak kadar uzun etekleri seçin ama kesinlikle yere değecek kadar uzun olmasın.

Image

Image

Boyunuz kısaysa tek renk ve ince kemerli elbiseler sizin için idealdir. Kalın kemerlerden ve büyük aksesuarlardan kaçının. Bilekleriniz kalınsa sadece o bölgeyi açıkta bırakacak boyda elbise ve etek giymeyin. Bunun yerine dizinizde ya da bir tık daha altta kalacak kıyafetleri tercih edilebilirsiniz. Basen, kalça, göbek sorunu yaşıyorsanız da vücudu saran kumaşları ve büyük desenleri kullanmayın. Son olarak da basenleri ve kalçaları geniş olan kadınlar şort giymek size göre değil kabul edin. Çünkü bütün dikkati sorunlu bölgelere yönlendirmek giyim konusunda yapılan en büyük hatalardan biri.

Image

Image

Vücudunuzu iyi tanıdığınız sürece modaya yön verebilirsiniz, aksi halde moda sizi oradan oraya sürükler.

Mutlu kalın:)

Image

Image