İki haftadır 2012 ilkbahar-yaz moda trendlerinden bahsediyoruz, bu sezon şunları giyin, bunlarla daha şık olursunuz diyoruz ama bu demek değil ki herkes modayı takip etmek zorunda. Bu durumu göz önüne alarak yazdım bu haftaki yazımı ama ilk önce hafta boyunca arkadaş ortamımızda sıklıkla sohbet konumuz olan giyim kuşam hatalarından bahsetmek istiyorum.

Hafta boyunca yaptığımız gözlemler sonucunda birçok kişinin dikkat çekmek uğruna kendini  heba ettiğine şahit olduk. Genel düşünce ‘reklamın iyisi kötüsü olmaz’ dı sanırım, çünkü moda kurbanlarının sayısı bir hayli fazlaydı.

Image

Topuklu ayakkabı giyen çoğunluk kendilerini rezil etmekle kalmayıp bizim de göz zevkimizi bozmayı başardı. ‘Topuklu ayakkabı giyen kadın seksidir.’ diyen kimdir, nedir bilmiyorum ama hayatının hatasını yapmış bence. Şu anki vahim durumu görse oturur, ağlardı. Daha düz yolda yürümeyi tam olarak öğrenememiş kızlarımızın topuklu ayakkabı giyme çabalarına epey güldük. Komik olmalarını bir kenara bırakıyorum, düştü düşecek diye biz korktuk onlar adına.

Image

Image

“ Yapmayın böyle şeyler ama” dediğimiz bir başka nokta da herkesin her şeyi giyme hevesiydi. Tabi ki herkes istediğini giymek de özgür, belki aynaya baktıklarında “ Çok iyi oldu bu” diyorlardır ama bana göre her kıyafet herkese yakışmaz, her şeyin bir adabı var. Şişmanlar inatla yatay çizgili kıyafetler, kısa boylular sürekli minicik elbiseler giymeye devam ettiği sürece bu iş olmaz, olamaz.

Image

Sıra geldi modayı takip etmeden de iyi görünmek için püf noktalara. İlk olarak günlük kullanım için gardırobumuzun olmazsa olmazlarını belirleyelim.  Hem kadınlar hem de erkekler siyah ve beyaz tişört/gömlek tarzı bir parçayı gardırobunda kesinlikle bulundurmalı. Bunun yanı sıra sade, normal kesim bir kot pantolon da vazgeçilmezlerimiz arasında olmalı.  Çünkü bu temel parçalar her duruma uyum sağlayabilir. Örneğin sabah uykulu bir şekilde kalktınız okula gideceksiniz ama hay aksi geç kalmak üzeresiniz. Hemen gardırobumuzu açtık, kot pantolonumuzun üzerine beyaz tişörtümüzü giydik ve çıktık. Kadınlar kolye ve fular benzeri aksesuarlarla kombinlerine hareket katabilir, erkekler ise  saat kullanarak bu hareketliliği sağlayabilir. Bunların dışında erkekler için blazer bir ceket, kadınlar içinse siyah mini bir elbise günü kurtarırken yararlanabileceğimiz parçalar arasında ilk sıralarda.

Image

Image

Son olarak da neonsuz, sade ve daha olağan kıyafet önerilerine göz atalım. Neon renkleri kullanmak ve diğer parçalarla konbinlemek zordur, bu nedenle canlı renkler yerine bu renklerin soluk versiyonlarını ve daha pastel tonları tercih edebilirsiniz. Küçük bir püf nokta; siyah ve beyaz modası hiç geçmeyen, her sezon rahatlıkla kullanabileceğimiz renklerdir. Neonlarla, pastellerle uğraşamam diyorsanız, siyah ve beyaz kıyafetler size kesin çözüm sağlar. Erkek modasında karşımıza çıkan dar paça pantolonlar yerine de boru paça, klasik kesim pantolonları tercih edebilirsiniz. Ve siz kadınlar; bu yaz kadın modasının trendleri arasında olan uçuş uçuş elbiseleri giyemem diyorsanız, bunların yerine yine hafif kumaştan yapılmış keten pantolonları rahatlıkla kullanabilirsiniz.

Image

Image

Image

Image

Image

Image

Mutlu kalın:)